Anaokul - Eğitim Metodları

Tools of the Mind (Zihnin Araçları)

Öğretmenimiz “ToM” programı içerisinde her çocuğun seçtiği karakterden oluşan bir oyun mizanseni sunar. Ardından yönergelerin oluşturulma ve süreç takibinin çocuk tarafından yürütüldüğü canlandırma etkinliği, öğretmen müdahalesi olmadan tamamlanır.

Tools of the Mind çocuklarımıza planlı olmayı,  kontrollü düşünmeyi ve davranmayı öğretir. Kendilik kavramını ve yaratıcılığını desteklerken, öz bakım, iletişim ve sosyal becerilerin kazandırılmasını hedefler.


Scamper Tekniği ve Göster-Anlat

Göster-Anlat etkinliği; çocukların evlerinden getirdikleri ve kendi seçtikleri eşyaları veya nesneleri grup önünde arkadaşlarına göstermesini ve onunla ilgili bir tanıtım yapmalarını kapsamaktadır.

Amacı, çocuğun ev ile okul arasında bağlantı kurmasına, bir nesne, fotoğraf ya da oyuncak yoluyla grup önünde kendini ifade etmesine, başkalarını dinleme, sorular üretme ve karşılaştırmalar yapabilmesine ve dil gelişiminin desteklenmesine fırsat tanımaktır.

Scamperyaratıcı düşünmenin geliştirilmesinde kullanılan uygulanması kolay, eğlenceli bir beyin fırtınası yöntemidir. Çocuklara farklı düşünme, hayal kurma ve sezgilerini kullanarak özgün ürünler ortaya koyma şansı verir.

Scamper tekniği kullanılarak yapılan Göster-Anlat etkinliğinde, çocuklar nesnelerle ilgili açık uçlu sorular sorar ve sorulan sorular ile ilgili beyin fırtınası yapar. Bu sorular bir anlamda farklı düşünme becerilerini kazandırmaya yönelik itici bir güçtür. Sorgulayan, bilimsel düşüncenin temel basamaklarını kullanabilen çocukların düşüncelerini merak duygusuyla daha da geliştirip, düşündüğünü ifade edebilen bireyler olmalarına fırsat sağlar.


Math Their Way: Çocuk Gözüyle Matematik

“Eğer bir metot çocuğa öğretmiyorsa farklı bir şey dene. Çocuğa bak ve işe yarar bir şey bulana kadar öğretme şeklini değiştir” felsefesinden yola çıkılarak 1976 yılında California Üniversitesi tarafından oluşturulmuştur. Küçük yaşlardan itibaren sayı kavramı ile tanışma, karşılaştırma yapma, gruplama yapma, tahminde bulunma, dizi, örüntü, seri oluşturma, grafik oluşturma, işlem özelliklerini anlama gibi matematikteki temel zihinsel süreçleri göz önüne alarak ve doğal materyaller kullanılarak hazırlanan etkinlikler, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi sağlarken matematiğe karşı olumlu bakış açısı da oluşturacaktır.


Türkçe Dil Etkinliği

Türkçe etkinliklerimizin amacı; çocukların Türkçe’yi düzgün kullanmasını, sesleri çıkarabilmesini, farklı söz dizimsel yapıları anlama ve kullanmasını, dinleme becerilerini kazanmasını, duygu ve düşüncelerini sözel ve sözel olmayan yollarla ifade etmesini, ses tonunu ayarlamasını ve sözcükleri yerinde kullanmasını sağlamaktır. Bunların yanı sıra çocukların kitaplara karşı olumlu tutum geliştirmelerini desteklemek ve kitap sevgisini aşılamaktır.


Okuma Yazmaya Hazırlık Çalışmaları

Okul öncesi eğitim çocuğun psiko-motor, sosyal-duygusal, dil ve bilişsel gelişimini desteklemeli, öz bakım becerilerini kazandırmalı ve onu ilköğretime hazır duruma getirmelidir. Eğitim sistemimizde yer alan okul öncesi eğitim etkinliklerinden birisi de okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarıdır. Okuma yazmaya hazırlık çalışmalarında edinilen temel bilgi ve beceriler yoluyla bilişsel faaliyetler artmaktadır. Kavram gelişimini desteklemek, helezon çizgi çalışmaları ve çizgileri doğru yönde yazma becerilerini kazandırmayı amaçlamaktadır. Aynı sesle başlayan ve aynı sesle biten kelimeleri bulma, çağrışım gibi oyunlarla desteklenmektedir.  Haftada bir saat sınıf öğretmenlerimiz tarafından ayrıca verilir.


Mindfulness

Mindfulness düşüncelerimizi, duygularımızı, bedendeki hislerimizi ve etrafımızda olup bitenleri; olanı olduğu gibi gözlemlemek demektir. Dünyayı düşüncelerimizin filtresinden geçirmektense duyularımızla ve sezgilerimizle deneyimlemenin bir yoludur. Mindfulness çocuklarda dikkat dağınıklığı, dürtü kontrolü, duygu düzenleme, özsaygı ve akran zorbalığı gibi önemli konularda yardımcı olabilecek bir beceridir. Her hafta bir ders saati olarak uygulanacak olan Mindfulness atölyelerine katılan çocuklar bulundukları ana odaklanarak, düşünce ve hislerine yargısız dikkat etmeyi öğrenir.

Copyrights © 2019 Elit Grup Eğitim Kurumları. Tüm Hakları Saklıdıır. Geliştirme Alcorp