İlkokul - Yol Haritası
‘Kendini ifade etme becerisini’ çok önemsemekteyiz. Bu beceri içindeki bilişsel kısım (düşüncelerini nasıl düzenlediği), fiziksel kısım (sesini ve vücudunu nasıl ayarladığı), dil bilimsel kısım (doğru kelimeleri seçebilmesi), sosyal duygusal kısım (dinleyiciyle bağlantı kurabilmesi) gibi davranışları ayrı ayrı ele alıp geliştirmekteyiz.
‘Mükemmel ders’ hem zihinsel hem duygusal hem de fiziksel olarak hitap etmelidir. Derslerimizi planlarken, öğrencilerimizi fiziksel yönden de aktif kılacak etkinliklere yer vererek, beyinlerine daha fazla uyaran gitmesini sağlayıp dikkati, odaklanmayı ve yaratıcılığı arttırıyoruz.
‘Her yerde öğrenme’, prensibimizdir. Okul içi ve dışı fark etmez.
‘Merak’ duygusu motivasyon unsuru olarak öğrenme hayatlarının içindedir. Bugün bilgiye ulaşmak çok kolaydır. Mesele bilgiye ihtiyaç duymada, merak edip o bilgiyi öğrenmek istemededir.
‘Demokratik kültürü’ benimseriz, okul ve sınıf meclisi uygulamalarımızla, sınıf içi karar alma mekanizmalarımızla onların da demokrasi kültürünü içselleştirmesini sağlarız.
Öğrencilerimizin güçlü ve gelişmesi gereken yönlerini tespit edip, onlara ‘öz değerlendirme’ yaptırarak farkındalık oluşturmalarını sağlarız.
‘Hayal gücünü’ destekleriz. Birlikte hayal kurar, gerçekleşmesi için plan yapar ve uygularız. Hayal gücünü ve yaratıcılığı arttıran atölye çalışmaları gerçekleştiririz.
‘Proje üreten okul’ olmayı önemseriz. Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk, çevre duyarlılığı, sağlık projeleri, hayvan hakları vb.çalışma alanlarında proje üreticisi ve yürütücüsü konumunda sorumluluk alırlar. İletişim, iş birliği, yaratıcılık, sorumluluk alma, kendini faydalı hissetme ve sebatlı olma gibi çok önemli becerilerin gelişimine kılavuzluk ederiz.
‘Olumlayıcı disiplin’, anlayışımızda ödül ve ceza sistemi yoktur. Onun yerine o davranışa sebep olan olay nedir, hangi ihtiyacı yüzünden bu şekilde davranmış ve kendini böyle hissettiğinde ne yapabileceği hakkında birlikte düşünürüz.
Öğrenme için en etkili ortam ‘oyun’dur. Bu yüzden duygusal, sosyal ve akademik gelişimlerini sağlarken oyundan faydalanırız. Drama yöntemini tüm derslerimizde aktif bir şekilde kullanırız.
Öğrencilerimizin sadece akademik ve sosyal duygusal yönlerini değil,‘fiziksel ve sanatsal yönden’ gelişimini de destekliyoruz. Sporu bir yaşam biçimi olarak hayatlarında sürekli kılmak düşüncesindeyiz. Öğrencilerimizin görsel- işitsel sanatlarla ilgili becerilerini ve vizyonlarını arttırıcı çalışmalar yapmaktayız.